Aké prvky zahŕňa moderný interiérový dizajn?

Slovom „moderný“ sa označuje tak široká škála slov, že ľudia už ani nevedia povedať, čo je vlastne moderné. Isté je, že tento štýl sa objavil začiatkom 20. storočia a jeho prvky prenikli aj do architektúry a interiérového dizajnu. V dnešnom článku sa dozviete o moderných prvkoch v domácich interiéroch.

Dizajn Foto: Zdroj foto: Julia Vadi / Adobestock.com

Moderné interiéry sú charakteristické funkčnými priestormi, v ktorých sa kladie dôraz na čisté línie, geometrické a asymetrické formy či jednoduchosť. V niektorých môže tento štýl vzbudzovať tiež dojem elegancie.

Aký je to moderný štýl?

Toto sú prvky, ktoré by mal každý moderný dizajn interiéru mať:

Neutrálne farby

V modernej obývačke nenájdete výrazné, neónové alebo pastelové farby. Prevládajú odtiene zo základnej palety farieb – biela, béžová a šedá. Neutrálne farby majú zanechať dojem čistoty a ich cieľom je nechať vyniknúť nábytok a bytové doplnky.

Prírodné materiály

Ak chcete mať domácnosť zariadenú v modernom štýle, potom by ste mali používať prírodné materiály, ako sú napríklad kameň alebo drevo. Ak by ste ich nevedeli zakomponovať do svojej predstavy, môžete si nechať vypracovať návrh interiéru na mieru. Skúsený dizajnér vám pomôže pretvoriť vašu víziu do reality.

Veľa prirodzeného svetla

Pre moderný štýl je typické, že sa snaží o čo najviac prirodzeného svetla. Okná sú preto veľké, častokrát siahajú od podlahy až po strop. Ak by ste nemali v obývačke veľké okno, využiť môžete aj malé nenápadné lampy, ktoré buď zavesíte na strop, alebo ich postavíte k pohovke či k inému nábytku.

Minimalizmus bytových doplnkov

Na rozdiel od vintage štýlu, ktorý je plný rôznych dekorácií, v modernom dizajne nič také nenájdete. Rovnako nenájdete ani veľa zelených rastlín. Dalo by sa povedať, že tento štýl dáva prednosť funkčnosti.

Otvorený pôdorys

Otvorený pôdorys pôsobí vzdušne. Jednotlivé miestnosti od seba môžete oddeliť nábytkom, ktorý rozdelí priestor na dve časti a určí charakter jednotlivých zón. V kuchyni sa napríklad bežne stretnete s predeľujúcim ostrovčekom, prípadne môžete využiť aj pohovku do tvaru písmena L a oddeliť tak spojenú obývačku s kuchyňou.

Ak túžite po jedinečnom modernom dizajne, ktorý bude pridanou hodnotou vášho domova, obrátiť sa môžete na štúdio interiérového dizajnu, ktoré vám pomôže s kompletnou realizáciou.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

obchod

Dni Marianne 2024: zoznam obchodov, zľavové kupóny, aplikácia

Vďaka spolupráci časopisu Marianne a obchodmi na Slovensku i v Čechách vznikla skvelá príležitosť na nákupy rôzneho tovaru za skvelé ceny!

Allegro

E–shop Allegro SK: recenzie, diskusie a skúsenosti s nákupom

Allegro SK je internetovou platformou, na ktorej môžete nakupovať 🛒 a prehľadávať rôzne druhy tovaru za výhodnejšie ceny. V článku sa...

Online nákupy

Recenzia na Temu – čo to je a aké sú skúsenosti?

Temu sa vďaka mimoriadne širokej ponuke tovaru za extrémne nízke ceny teší obrovskej popularite. Ako Temu hodnotíme a je to bezpečné...