E–shop Allegro SK: recenzie, diskusie a skúsenosti s nákupom

Allegro je jedným z najväčších webových stránok elektronického obchodu na svete. Konkrétne sa jedná o web Allegro.pl, ktorý sa svojou atraktivitou zaradil medzi 10 najväčších internetových stránok, ktoré sa venujú predaju. Viac o tejto novinke nájdete v našom článku samozrejme.

Allegro Foto: © Mateusz Slodkowski/SOPA Images via ZUMA Wire/Profimedia

Hodnotenie platformy Allegro: 8,7/10

  • Ponuka: pestrá paleta produktov, 10x viac produktov v porovnaní s inými e–shopmi na Slovensku
  • Zobrazenie: podrobné a pútavé s reálnymi obrázkami a informáciami o produkte
  • Služby: možnosť dopravy zadarmo, rýchle dodanie
  • Ceny: výhodnejšie

Allegro SK, čo to je?

Allegro je platforma, ktorá má viac ako 22 ročné skúsenosti v oblasti e-commerce. Sídli v Luxembursku, kde sa venuje predaju tovaru rôznych kategórií v online priestore. Keď teda zadáte do vyhľadávača mall.sk, automaticky vás presmeruje na platformu Allegro. Týmto spôsobom je predaj produktov veľmi ľahký a prehľadný, no a konečný zákazník aj môže čosi ušetriť vďaka výhodnejším cenám. Popritom môže ešte využiť prepojenie obchodu so službami.

Táto zmena dorazila aj na Slovensko, hoci web ešte nie je lokalizovaný. Určite ste si všimli, že vás bývalá stránka mall.sk (dnes už Allegro) upozorňuje na každom kroku v podobe reklám či bannerov. Niet sa čomu diviť. Keď na to kliknete dostanete sa medzi stovky produktov, ktorý vám bude doručený na Slovensko a vidíte aj koľko by vás stál v eurovej mene.

Allegro kúpilo Mall Group a WeDo

Akvizícia o tom, že spoločnosť Allegro prevzala Mall Group a logistického operátora WeDo bola oznámená v novembri 2021. Tento krok by mal byť len postupom dopredu pre Allegro, aby zlepšilo svoje postavenie v strednej a východnej Európe. Hovorí sa, že sa jedná o piaty najväčší predaj tuzemskej formy s českými majiteľmi za posledných 10 rokov.

Predaja podielov sa zúčastnili firmy ako PPF, skupina Rockaway, J&T, EC Investmensts Daniela Křetínskeho a Patrika Tkáča. Odkúpenie Mall Group a WeDo stálo poľskú skupinu Allegro cca 900 miliónov €. Po čase Poliaci priznávajú, že sa jedná o chybu, ktorá ich vyšla príliš draho.

sipka Nezabudnite blížia sa Dni Mariane a s nimi spojené nákupy za lepšie ceny.

Je nákup na Allegro bezpečný? Kontakt v prípade reklamácie

Tak ako všetko nové vzbudzuje obdiv, ale i rešpekt či obavy, je tomu tak aj v prípade Allegro. Hoci vás tento príval noviniek a perfektne nafotených produktov môže miasť, jedná sa o bezpečnú formu nakupovania so spoľahlivými dodávateľmi.

Okrem toho Allegro ponúka aj špeciálne služby, ktoré vám pomôžu pri prípadnej reklamácii alebo odpovedia na akékoľvek otázky týkajúce sa daného produktu.

V prípade reklamácie sa prihláste do svojho zákazníckeho účtu a v histórii nákupov si nájdite reklamovaný tovar. Vyplňte formulár na reklamáciu a odošlite. Postupujte takto:

  1. Komplikácie s tovarom opíšte v diskusii s konkrétnym predajcom.
  2. Ak sa nedohodnete, označte diskusiu ako nevyriešenú a počkajte si na formulár od služby Allegro Protect, ktorý len vyplníte.
  3. Počkajte na uznanie alebo zamietnutie reklamácie, taktiež aj na uznanie vrátenia peňazí.

sipka Využite možnosti aj cez český portál kupnisila.cz.

Aké sú výhody nakupovania na Allegro?

V nasledujúcej tabuľke vám zhrnieme výhody nákupu na tejto platforme.

Pozitívne dôvody nákupu na Allegro Bližšie informácie k výhodám
Pestrá ponuka produktov za výhodné ceny Dlhodobé a stabilné zázemie platformy zaisťuje kvalitné recenzie, výhodné ceny a viac produktov.
Bezpečnosť a ochrana pri transakciách Bezplatná služba Allegro Protect zaisťuje rýchle a spoľahlivé reklamácie v prípade poškodenia, nedodania či nespokojnosti s výrobkom.
Doručenie a vrátenie tovaru zadarmo Aktivovaná služba Allegro Smart zaručuje dodanie zadarmo, zo začiatku je to podmienené minimálnou hodnotou objednávky uvedenej na platforme
Zaistené pohodlie pri nákupe Pomocou vášho mobilného zariadenie viete aj z pohodlia domova sledovať ponuky a podrobnejšie informácie o produktoch

sipka Obchodný reťazec Action už poznáte?

Ako nakupovať na Allegro?

Nakupovanie na marketplace Allegro.sk by malo fungovať tak ako na obvyklých internetových obchodoch.

  1. Z veľkej ponuky si vyberiete to čo potrebujete.
  2. Vybraný tovar vložíte do virtuálneho košíka.
  3. Následne zvolíte platobnú metódu a doručenie.
  4. Vyplníte dodaciu a fakturačnú adresu.
  5. Zaplatíte hneď alebo pri preberaní zásielky.
  6. Počkáte SMS alebo informačný e–mail o doručení a na konkrétne doručenie.

Mobilná aplikácie + doručenie zadarmo

Ak chcete využívať väčšie pohodlie, ktoré internetový obchod ponúka, nainštalujte si mobilnú aplikáciu Allegro. Vďaka nej ľahšie a rýchlejšie získate prístup k informáciám o vašich zásielkach vo funkcii "Moje zásielky". Jediným kliknutím si viete prezerať stav vašej objednávky a taktiež si môžete pozrieť aj termín a čas doručenia zásielky.

Služby Allegro Protect a Allegro Smart

Allegro Protect

Tento druh služby ochráni zákazníka pred problémami s nákupom, prakticky po dobu 2 roky. Vrátenie peňazí zaručuje do 48 hodín od uznania reklamácie.

Allegro Smart

Ak si aktivujete aj túto službu, môžete očakávať doručenie tovaru zadarmo priamo domov alebo do výdajného miesta či boxu. Prvých 5 objednaní máte zadarmo po dobu 6 mesiacov. Jedná sa o skúšobnú verziu bez záväzkov a zadania platobnej karty.

Po prečerpaní 5 objednávok sa služba automaticky neobnovuje, no ak si ju znovu aktivujete môžete tovar vracať a nechať si doručovať zadarmo. Rátajte však s týmito podmienkami:

Tovar Predplatné Allegro Smart
objednaný tovar je za minimálnu čiastku u konkrétneho predajcu predplatné je 12,90 € na výdajné miesto či box
predplatné je 21,90 € pri doručení kuriérom

sipka Využívate služby Packety? Skúste to.

Predaj a recenzie na Allegro

Keďže Allegro združuje európskych obchodníkov na jedno mieste, ráta sa stým, že sa posilní aj partnerský predaj. Združené e–shopy sa navzájom tak podporujú. Dodanie je rýchle a výmena častokrát prechádza bez problémov.

Vo väčšine prípadov deklarované časy dodania či vrátenia peňazí u konkrétneho predajcu je dodržané. Všetko je závislé od konkrétneho predajcu, tak sa držte jeho pokynov, hoci je všetko na jednom mieste, na Allegre.

Ak vás zaujímajú recenzie svoju pozornosť smerujte k tým od samotných dodávateľov. Samozrejme si môžete prečítať aj recenzie samotných zákazníkov, ktoré sa rôznia, no zväčša prevládajú tie pozitívne nad negatívnymi. Na tomto odkaze si môžete niektoré aj prečítať.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Online nákupy

Recenzia na Temu – čo to je a aké sú skúsenosti?

Temu sa vďaka mimoriadne širokej ponuke tovaru za extrémne nízke ceny teší obrovskej popularite. Ako Temu hodnotíme a je to bezpečné...

Aplikácia monday.com – manažovanie projektov

Aplikácia monday.com: manažment práce, efektivita, produktivita

Na trhu pôsobí už niekoľko apiek určených na zefektívnenie manažmentu práce. Medzi najpoužívanejšie patrí aj monday.com. Aké má funkcie a...

Clo a DPH na tovar z Číny

Koľko sa platí clo a DPH za tovar z Číny: Aliexpress, Wish

Koľko zaplatíte clo a DPH za zásielky z Číny? Slovenská pošta má pre Aliexpress a Wish nové pravidlá. Čo v prípade Banggood, Alibaba či...