Festival Grape 2024: dátum, program a vstupenky

Hudobné festivaly sú neodmysliteľnou súčasťou leta a k festivalovým stáliciam na Slovensku patrí aj obľúbený Grape. Ten svoje brány návštevníkom otvorí aj v roku 2024. Aký line-up na vás čaká a koľko stoja lístky?

Festival Grape 2024 Foto: Pixabay.com

Hodnotenie festivalu Grape 2024: 9/10

  • Dátum a termín: 9. až 10. augusta 2024
  • Miesto: letisko Trenčín
  • Charakter: ide o multižánrový hudobný festival, na ktorom sa predstavia domáci aj zahraniční hudobníci, DJ-i a interpreti

Festival Grape 2024: dátum a miesto konania

Multižánrový hudobný festival Grape sa tento roku bude konať v auguste, konkrétne od 9. do 10. augusta, na trenčianskom letisku. Áno, presne na tom isto letisku, na ktorom sa bude začiatkom júla odohrávať Pohoda.

Ide už o 13. ročník tohto festivalu, ktorý sa až do roku 2019 konal na letisku Piešťany. Od roku 2020 je domovom Grape festivalu letisko Trenčín. Pôvodne však festival vznikol v Pezinku v roku 2010 a mal kapacitu okolo 2 000 ľudí. No a práve vinohradnícke mestečko inšpirovalo organizátorov k názvu festivalu. Grape totiž znamená bobuľa hrozna.

Zábavu a hudbu si návštevníci môžu užiť od piatka až do nedeľných skorých ranných hodín, pričom brány festivalu sa otvoria v piatok už o 12:00. Opustiť areál festivalu je potrebné stihnúť do nedele, rovnako do 12:00.

Grape 2024 VATRA

Ešte pred oficiálnym začiatkom festivalu máte šancu rozohriať telo a naladiť sa na festivalovú vlnu na warm-up párty, ktorá má názov VATRA. Kapacita je však obmedzená a zúčastniť sa jej môže len 4 000 ľudí.

Ak by ste si chceli vychutnať atmosféru Vatry, je potrebné si zakúpiť na ňu lístok zvlášť. No a podmienkou účasti tiež je mať lístok aj na oba festivalové dni Grape festivalu.

Cena lístku na VATRU je 25 eur a tešiť sa môžete na slovenských hudobníkov, ktorí budú hrať svoje, ale aj prevzaté hity vo verzii unplugged. Hrať sa bude pri ohni, takže sa budete cítiť tak trochu ako na tábore. No a dobré je vedieť aj to, že vstup na VATRU je bez mobilov.

V prípade, že sa budete mať lístok na VATRU, môžete vstúpiť do stanového mestečka už vo štvrtok 8. augusta od 16:00, areál festivalu sa otvorí o 19:00 a program sa začne zapálením Vatry o ôsmej večer.

Grape festival 2024: line up, program, interpreti

Počas oboch festivalových dní sa môžete tešiť na koncerty domácich aj zahraničných hudobníkov. Na piatich pódiách sa predstavia také mená, ako Charlotte De Witte, Tom Odell, Michael Kiwanuka či Nothing But Thieves, alebo Two Door Cinema Club.

Z domácich hudobníkov sa na Grape festivale predstavia napríklad Medial Banana, Para, Gleb, Billy Barman, Faalgraap, Korben Dallas alebo Berlin Manson a mnohí ďalší.

Okrem hudobného programu sa zabavíte aj pri stand-up comedy so Silnými rečami, no a kultúru z iného súdka predstaví Balet SND a SĽUK.

Vstupenky na Grape festival 2024: lístky, kde kúpiť a aká je cena

Lístky na festival Grape si môžete tento rok zakúpiť výhradne na oficiálnej stránke festivalu. Nenájdete ho ten ani v sieti Ticketportal či Eventim a podobne. Upozorňujú na to aj samotní organizátori, ktorí udávajú príklad z minulých ročníkov, kedy si desiatky návštevníkov kúpili falošné vstupenky.

Čo sa týka ponuky vstupeniek na Grape 2024, máte možnosť kúpiť si tieto druhy:

  • Permanentka: 119 €
  • Vstupenka ZŤP-S: 119 €
  • Vstupenka na VATRU: 25 €

Festival Grape 2024 outfit a téma (dresscode)

Festival Grape je zaujímavý tým, že každý rok sa nesie v určitej téme, ku ktorej patrí aj istý dresscode. Vlani bola téma Mirror, mirror, a tak ste na festivale mohli vidieť skupiny ľudí oblečených vo veľmi podobnom outfite, prípadne s nejakým prvkom, ktorý ich viditeľne spájal. Rok predtým sa festival niesol v téme Kočovníci, tuláci a cirkusanti.

Aktuálne sa pripravuje 13. ročník festivalu a keďže číslo 13 sa považuje za nešťastné, festival bude sa niesť v tak trochu temnej atmosfére. No a to by sa malo odrážať aj na oblečení návštevníkov. Víly, démoni a iné strašidlá sú teda na tomto ročníku vítané. Samozrejme, dresscode nie je povinný.

sipka Neprehliadnite: Koľko stoja lístky na festival Lovestream?

Grape festival 2024: stanové mestečko, ubytovanie

Stanové mestečko nájdete hneď vedľa areálu festivalu a s areálom je prepojené viacerými vstupmi. Do stanového mestečka sa dostanete od piatku 9:00, pričom si nemusíte kupovať zvlášť lístok, ale vstup do mestečka máte v cene vstupenky.

V stanovom mestečku nájdete sprchy, toalety aj cisterny s pitnou vodou, či recepciu a občerstvovací stan. Priestor na stanovanie je vyznačený páskami a je tu dostupný aj camp manager, ktorého môžete kontaktovať v prípade potreby.

Ak by ste si nechceli brať na tento hudobný festival svoj stan, môžete si prenajať stan priamo v stanovom mestečku. Tieto stany sú pre vás už pripravené vopred a sú v samostatných stanových mestečkách. Prenajať stany si viete cez e-shop festivalu Grape.

Zimný Grape 2024

Zimný Grape sa mal tento rok konať v termíne 15. 3. až 16. 3. 2024 na Kubínskej holi. Pre nepriaznivé snehové podmienky na horách však musel byť Zimný Grape 2024 zrušený. Konať sa bude najbližšie 7. až 8. marca 2025.

sipka Neprehliadnite: Kedy bude Zrće festival v Chorvátsku

Festival Grape 2024 – časté otázky

Na záver si poďme ešte odpovedať na niekoľko častých otázok, ktoré vám môžu v

🍇 Je možná brigáda na Grape 2024?

Ak by ste sa chceli informovať o možnosti brigádovať na festivale Grape 2024, kontaktnými osobami sú Tomáš Zoldoš a Tomáš Frenko, kontakt je brigadnici@grapefestival.sk

🍇 Kto je organizátor festivalu Grape?

Festival organizujú viacerí ľudia, spomenieme napríklad Juraja Podmanického z kapely Billy Barman. Ten je CEO festivalu spolu s Jánom Trstenským.

🍇 Funguje na festivale Grape 2024 dobrovoľníctvo?

V minulých rokoch bolo možné zapojiť sa do organizácie festivalu ako dobrovoľník. Táto možnosť je aj tento rok a ako dobrovoľník sa môžete zaregistrovať cez formulár alebo na kontakte dobrovolnici@grapefestival.sk.

🍇 Bola na festivale Grape smrť?

Bohužiaľ, v roku 2023 na festivale Grape zomrel 22-ročný muž. Účastníci festivalu ho našli v bezvedomí a privolali záchranárov, na ani napriek okamžitému prevozu do nemocnice mladík zomrel.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

Hip Hop žije - film o festivale 2023

Hip Hop žije - film o festivale na Voyo 2023

Dokumentárny film o desaťročnom fungovaní hudobného festivalu Hip Hop žije môžete sledovať už teraz na streamovacej platforme Voyo. Diváci...

Topfest festival

Festival Topfest 2024: lístky, line up, ubytovanie

Topfest 2024 🎸 má pre svojich návštevníkov pripravený bohatý program, ktorý bude prebiehať na troch pódiách. Na čo sa môžete tešiť?

Festival Hip Hop žije

HIP HOP žije Zlaté Piesky a Duchonka: lístky, program

Aj tento rok sa fanúšikovia hip hopu 🎤 môžu tešiť na obľúbený festival Hip Hop žije. Kedy bude na Zlatých Pieskoch a kedy na Duchonke 🪩?