Nielen ekologické, ale aj ekonomické: Prospešné baktérie do ČOV

Ako sa zbaviť zápachu z čističky odpadových vôd a ako predĺžiť jej životnosť? Otázka, ktorá môže mať ľahšiu odpoveď, než by ste si na prvý dojem mysleli. A nie je pritom vôbec komplikovaná! Ba naopak, riešenie je úplne jednoduché a vychádza z niečoho, čo je na našej planéte už miliardy rokov. A to z baktérií.

ČOV Foto: dmitrypk / stock.adobe.com

Hneď dve veľké pozitíva

Ako sme už spomenuli v nadpise, hovoríme o ekologickom i ekonomickom aspekte. Ekologickom preto, že vhodné baktérie do ČOV sú založené na prírodnej báze

Tieto prípravky obsahujú baktérie, ktoré ovplyvňujú zloženie pôvodných baktérií, nachádzajúcich sa v čističke odpadových vôd.

Vďaka tomu, že ich tam pridáte, zvyšujete rozsah a rýchlosť biologického rozkladu, čo má viaceré pozitívne efekty. Medzi nimi práve aj spomínaný ekonomický.

Preč so zápachom

Toto riešenie je teda ekologické, a zároveň účinné. Prírodnou formou totiž dokážete odstrániť zápach, ktorý je logickým dôsledkom v prípade akéhokoľvek spracovávania biologického odpadu.

Je to normálna vec, s ktorou sa však dá niečo robiť. V tomto prípade práve pridaním prospešných baktérií, ktoré organický odpad rozložia natoľko, že sa zápach stratí.

A to je veľký benefit z pohľadu zdravia i komfortu. Vďaka baktériám z Mrbacteria.sk dokážete eliminovať práve spomínaný zápach a zvýšiť svoje vlastné pohodlie.

Predĺženie životnosti

Ďalším faktorom je životnosť čističky odpadových vôd. Spracovávaním organických zvyškov vznikajú rôzne usadeniny, nečistoty či kal. Dôsledkom môže byť postupné zanesenie či upchatie čističky.

Prospešné baktérie môžu tieto javy odstrániť a predĺžiť životnosť vašej čističky odpadových vôd. Nebudete teda musieť riešiť reklamácie či rovno výmenu, ale sami sebe pomôžete tým, že sa zbavíte potenciálneho problému.

Väčšia miera starostlivosti má teda za následok ako odstránenie zápachu, tak aj dlhšiu dobu bezproblémového používania vašej čističky.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



SÚVISIACE ČLÁNKY

recyklace

Ako na triedenie odpadu - farby a značky

Triedenie 🚮 recyklácia a minimalizácia odpadu by mali byť súčasťou a samozrejmosťou každodenného života. Poďte sa naučiť ako správne...

Allegro

E–shop Allegro SK: recenzie, skúsenosti s nákupom

Allegro SK je internetovou platformou, na ktorej môžete nakupovať 🛒 a prehľadávať rôzne druhy tovaru za výhodnejšie ceny. V článku sa...

Benefit na zuby v Dôvere končí

Dôvera – koniec benefitov na zuby a nové benefity

Zdravotná poisťovňa Dôvera nebude od mája 2024 klientom poskytovať benefit na zuby 🦷. Aké benefity však môžete naďalej využívať?