Maďarská diaľničná známka 2024 - kde kúpiť online a cena

Plánujete dovolenku v Maďarsku? Alebo sa chystáte autom prechádzať cez Maďarska? Prečítajte si aktuálne informácie o maďarskej diaľničnej známke, cenách a kde si ju môžete kúpiť online.

Maďarská diaľničná známka
Foto: Pixabay

Kde kúpiť maďarskú diaľničnú známku
Cena a overenie pre rok 2024
Pokuta a povolená rýchlosť

Diaľničná známka Maďarsko 2024 - HU vignette alebo matrica

V Maďarsku funguje podobne ako u nás elektronická diaľničná známka, ktorú si môžete zakúpiť na 10 dní, 1 mesiac alebo 1 rok (od 1. 1. 2024 do 31. 1. 2025). Ročnú diaľničnú známku je možné si zakúpiť buď pre celé Maďarsko, alebo za nižšiu cenu len pre určitý región (župná diaľničná známka).

Platnú diaľničnú známku musia mať všetky motorové vozidlá na spoplatnených úsekoch. Každá diaľničná známka sa viaže na konkrétnu ŠPZ, podobne ako u nás a nepotrebujete k nej nalepovať diaľničnú známku na okno vozidla.

Maďarská diaľničná známka 2024 - kde kúpiť, Slovnaft aj online

Diaľničné známky sú v Maďarsku rozdelené do niekoľkých kategórií, podľa veľkosti vozidla. Elektronické známky, ktoré môžeme nájsť aj pod názvom vignette alebo matrica zakúpite na oficiálnych stránkach autovignet.hu.

Tu nájdete aj slovenskú verziu e-shopu a tiež všetky potrebné informácie v slovenskom jazyku. Diaľničnú známku si môžete kúpiť aj na hraničných priechodoch, alebo najbližšej pumpe za hranicami. V Maďarsku je povinnosť mať zakúpenú diaľničnú známku do 60 minút, odkedy začnete používať platený úsek.

Na stránkach si vyberiete kategóriu vozidla, pre ktoré chcete diaľničnú známku zakúpiť, vyplníte ŠPZ vozidla, svoje údaje, dátum od kedy má známka platiť a váš email, na ktorý vám príde potvrdenie o zaplatení. Postup je rýchly a vy môžete pokojne cestovať platenými úsekmi v Maďarsku.

sipka Do vašej pozornosti: České elektronické diaľničné známky.

Diaľničná známka Maďarsko - cena a overenie 2024

V tabuľke nižšie si môžete pozrieť cenník diaľničných známok pre jednotlivé kategórie vozidiel. Pri nákupe online vždy obdržíte potvrdenie na svoj e-mail, ktorý ste zadali pri nákupe známky. Pri kontrole môžete byť požiadaný, aby ste predložili potvrdenie. Takže je dobré, aby ste ho mali po roku vo vašom mobilnom telefóne.

Od začiatku roku 2023 sa ceny diaľničných známok podstatne zvýšili. Ceny sú aktualizované podľa oficiálnej stránky sk.autovignet.hu a nájdete ich v eurách.

E-vignette – elektronická diaľničná známka – kategória
Celoštátna v € Regionálna (župná) v €
10 - dňová Mesačná Ročná* Ročná*
D1M | motocykle*

8,38

13,57
150,08 17,46
D1 | motocykle (ročná) / osobné vozidlá do 3,5 t a max. 7 osôb (platí aj pre príves) 16,77 27,15 150,08 17,46
D2 | všetky motorové vozidlá, ktoré nespadajú do žiadnej z kategórií (viac ako 7 osôb, nákladné vozidlá, karavany, max. do 3,5 t, Nákladné vozidlá, obytné autá, mikrobusy & 8-9 miestne osobné automobily) 24,40 38,45 213,04 34,94
U | prívesy pre kategóriu D2 a B2 8,39 13,58 150,08

17,46

* pri ročných diaľničných známkach pre motocykle si musíte zakúpiť známku z kategórie D1.

sipka Pri ceste do Chorvátska cez Maďarsko sa pozrite na aktuálne informácie o poplatkoch na chorvátskych diaľniciach.

Pokuta za diaľničnú známku a najvyššia povolená rýchlosť na diaľnici v Maďarsku

  • Najvyššia povolená rýchlosť na diaľniciach v Maďarsku je 130 km/h.
  • Kontroly elektronických diaľničných známkach sú automatické podľa ŠPZ vozidla - pomocou kamerového systému na platených úsekoch a v ich okolí.
  • Kontrolovať diaľničnú známku môžu aj policajné vozy vybavené kamerovým systémom.
  • Pokuty za nezaplatenie diaľničnej známky sa pohybujú cca do výšky 14,875 HUF (36,74 euro), ktorá je pri zaplatení do 60 dní, potom sa vám čiastka zvýši na cca 59,500 HUF (146,95 euro).

1️⃣Čo je to župná diaľničná známka v Maďarsku? A koľko stojí?

Ročné diaľničné známky je možné zakúpiť pre všetky diaľnice, alebo len pre určitý región (župná diaľničná známka). Ceny sa dosť líšia. Napríklad osobné motorové vozidlá do 3,5 t si môžu kúpiť ročnú diaľničnú známku pre všetky regióny za 17,46 €, zatiaľ čo ročná celoštátna diaľničná známka ich vyjde na 150,08 €.

2️⃣Kde nájdem diaľničnú známku Maďarsko na oficiálnej stránke?

Maďarskú diaľničnú známky si môžete jednoducho na oficiálnych stránkach v slovenskom jazyku - sk.autovignet.hu.

3️⃣Aká je nová diaľnica v Maďarsku?

Na oficiálnych stránkach autovignet.hu nájdete aj aktuálny zoznam platených diaľničných úsekov v Maďarsku.

4️⃣Aké majú ľudia skúsenosti s autovignet.hu?

Tento portál je oficiálny a zaručuje kvalitu služieb a pravosť diaľničných známok, takže tu môžete bezpečne kúpiť maďarskú diaľničnú známku.

Komentáre

Pridať komentár


Diskusné príspevky vyjadrujú názor ich pisateľov a prevádzkovateľ tohto portálu za ne nenesie zodpovednosť



Komentáre

do D2-treba doplniť že pokial nepatrí do M1-je dôležité čo je napísané v tech.preuk.ak je napísané autokaravan tak D2 ale ked je tam napísané značka auta D1.len aby sa zbytočne nekupovala D2 ked sa nemusí.

No ja som tiež napálený, lebo podľa kurzu by som mal platiť cca €14 a platil som takmer €21. Nikde ani zmienky o poplatkoch, až pri platení oznam o manipulačnom poplatku 356,-Ft. To je však stále iba 1 Euro. Kto dokelu žerie tých 5 Eur?

synko , to jedno euro by som neriesil , skor ma zaskocila cena 33 eur na mesiac.

na stranke je cena 8900 HUF ale ked som platil ukazalo mi 33 euro, nechapem preco, lebo pri momentalnom kurze to malo byt max 26 euro.

Na stranke, ktoru uvadzate ako oficialnu stranku sa priratava manipulacny poplatok za transakciu vo vyske 356,- Ft.
Odporucam vyuzit stranku ematrica.nemzetiutdij.hu

Prečo na vašej stránke stojí 10 dňová Maďar známka 19 a na vignethu 14 eur?

SÚVISIACE ČLÁNKY

Waze navigácia v aute - Zdroj Profimedia

Waze navigácia - livemap a dopravná situácia

S aplikáciou Waze 📲 vás už neprekvapí žiadna kolóna, uzávierka či policajná kontrola. Majte nepretržitý prehľad o vždy aktuálnom dianí na...

Diaľnica, Poľsko - Zdroj Profimedia

Mýto a spoplatnenie poľských diaľnic - diaľničná známka aj mapa

Cestovanie Poľsko 2024 - diaľnice: spoplatnené úseky, ceny diaľničných známok, tarifa pre konkrétny typ vozidla, pokuty a maximálna...

Dialničná známka

Rakúska diaľničná známka 2024 - cena a platnosť

Chystáte sa autom do rakúskych Álp, alebo do Viedne? Počuli ste už o úsekovom mýte? Prečítajte si, ako je to s diaľničnými poplatkami.